Fel styrka på glasögon skadligt

Fel styrka på glasögon ger dålig syn! Sant eller falskt?

Falskt!

Det finns väldigt många som påstår att fel styrka på glasögon kommer att ge dig dålig syn. Men det är egentligen inte sant.

Självklart kan du få huvudvärk ifall du har fel styrka på glasögonen men det kommer inte att påverka din syn. Man får inte hellre dålig syn av att inte använda glasögon när man behöver ha dom.

Det kan dock upplevas som att man får dålig syn utan eftersom att glasögonen ger dig ”bra syn” (Gör så att du ser bra).

Vad säger andra?

”Du får inte sämre syn av att använda glasögon (även om det finns gott om tomtar som påstår det.) Sedan får heller inte sämre syn av att inte använda glasögon, men du kanske måste anstränga din syn mer när du läser, vilket kan leda till huvudvärk. Du får använda dina glasögon (eller låta bli för den delen) när du vill.” Säger Lija på Sweclockers

Så att man får dålig syn av att ha fel/inte ha glasögon är bara en till myt. Ifall någon skulle påstå detta. Då kan du ta och visa dem denna artikel så kanske du kan ändra deras uppfattning :D. Så med det sagt är detta fake.

Fakta om glasögon!

Det finns inget exakt svar med bevis på vem som har uppfunnit glasögonen. Vissa vågar påstå att det var en Italiensk munk vid namn Alessandro di Spina som uppfann de första ”populära” glasögonen. Som sagt finns det inga exakta bevis på vem som skapade dem men vissa källor tror att det var Alessandro di Spina. Detta var vid år 1285 ungefär.

Förr i tiden trodde man att det var glasögon som gjorde människor intelligenta och gav de förmågan att läsa och skriva. Då brukar man säga att en förvånad människa är förbryllad.

Mode och utseende: Glasögon

Idag används glasögon väldigt ofta för att se bättre ut. Självklart är det många som har det för att se bättre, men många kan ha det som ett mode tillbehör. Solglasögon är också ät populärt mode tillbehör på sommaren.

Källa: https://luxreaders.se/blogs/articles/10-myths-about-glasses-and-eyes

Categories:

Comments are closed