Ägget kom före hönan – Sant eller falskt?

Sant!

Vem som helst borde egentligen kunna svara på denna fråga. Vad kom först, hönan eller ägget?

Eftersom att det första ägget kom för ungefär 190 miljoner år sedan. Men fossil från den första hönan skapades för ungefär 150 miljoner år sedan.

Vad ska du svara ifall en kompis frågar vad s0m kom först, hönan eller ägget? Så kan du svara ägget! Men, förmodligen så är det ett ägg från en höna som man menar.

Vad trodde man förr?

Förr (År 2012) ”bevisade” en forskare att ägget måste ha kommit först. De använde en super-dator och hittade spår av ett special protein (OC-07) på ägget. Detta special protein kan bara skapas av hönans ägg-stockar.

Men egentligen var allt bara komplicerade ord och siffror. Detta gjorde att alla trodde på honom, men hade han verkligen rätt?

Vad bevisar att ägget kom först?

Det finns inga exakta bevis på att ägget kom först. Men enligt dagens vetenskap så kom ägget först. Här är varför:

År 2006 så gick en filosof, en genetiker och en kycklinguppfödare ihop och skulle göra ett slutgiltigt svar. De använde en ”nästan-höna” och lät den värpa ett ägg. När ägget var klart så föddes en vanlig höna! De gjorde detta eftersom att de menade på att någon gång i tiden så måste ju en ”nästan-höna” ha lagt det första ägget! Då borde detta ägg ha blivit den moderna hönan.

Så hönan kom före ägget?

Nej, ägget kom först beroende på hur man tänker. Eftersom att dinosaurie-ägg kom först så kan man använde det. Men samtidigt så var det ju inte ett hön-ägg. Så ifall man fokuserar på hön-ägg då finns det ju inget riktigt svar. Du får egentligen bestämma själv. Eftersom att det ”moderna” ägget föddes av en ”omodern” höna (Även kallad ”nästan-höna”) så kom ägget först. Men man kan även säga hönan eftersom att det var en ”nästan-höna” så var det ju inte en vanlig höna men fortfarande en höna.

Bilda din egen uppfattning!

Du får helt enkelt bilda din egen uppfattning vad som kom först. Men denna artikel borde kunna hjälpa dig. Allt baserat på fakta! Så svaret på om detta är real or fake, så svarar vi SANT. Ifall din kompis frågar så får du svara vad du vill och det kommer att vara rätt svar. Så ifall de säger att du har fel så kan du vissa dem denna artikel!

Sammanfattning

  • Enligt dagens teknologi kom ägget först, men du får bilda din egen uppfattning.
  • Dinosaurieägg kom långt före hönan men förmodligen frågar de efter ett höne-ägg.
  • Inget bevisar detta men som vi nämnde tidigare så enligt dagens teknologi kom ägget före.

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *