Sanningen bakom alla rykten du hört om löparskor!

Tillsammans med ShoesX så har vi besvarat alla olika rykten & myter som du har hört om löparskor.

Innehål – Hitta snabbt!

 1. Löparskor
  1. Det finns en sko som är bäst
  2. Alla skor från samma varumärke är samma
  3. Rätt skor gör dig snabbare
  4. Löparskor går sönder snabbt

 

Löparskor

Vilka myter har du hört om dina löparskor? Säkert inte alla, men här kommer du få svar på de som du redan vet och de som du inte redan vet.

Det finns en sko som är bäst

Tror du verkligen på att det finns en sko som är bäst för alla? Nej, det gör det inte. Det är samma sak som att fråga ”vilken mat är godast?” eller ”vilken är världens bästa film?”. Det är individuellt, vissa gillar löparskor, vissa gillar moderna skor, vissa gillar kängor. Men det finns inte heller en sko som är ”bäst” ens inom kategorin löparskor.

Bara för att du gillar ett par skor, så betyder det inte att din kompis gör det. Allas fötter är formade olika, och minsta lilla förändring på foten kan betyda stor skillnad på bekväm och obekväm.

Alla skor från samma varumärke är samma

Det här är en riktig myt. Du har säkert hört många gånger att ”alla adidas skor är exakt likadana”, men så är det verkligen inte.

Många löpare som läser det här tänker säkert att ”jag springer bara i nike, det är det enda som fungerar”. Men nej, så är det inte alls. Du kanske inte har provat något annat än nike, och om du har gjort det så kanske du har tagit en sko som inte passar just dig?

Alla nike skor är inte likadana och alla adidas skor är inte likadana, det gäller att prova sig fram för att få reda på vad som funkar bäst för dig.

Rätt skor gör dig snabbare

Säkert den äldsta myten när det gäller löpning. Ett visst par skor kommer inte hjälpa dig att slå dina PR (personliga rekord).

Ett bra par skor kan få dig att känna dig snabbare och göra löpningen roligare som kommer att leda till att du blir snabbare. Men de ”rätta” skorna kommer inte direkt att göra dig snabbare.

Categories:

No responses yet

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *