Är nättroll alltid olika personer?

Nättroll - Real or fake?

Falskt!

Skönheten och Odjuret, Trollet Trulls, Rumpelstillskin, alla finns de i sagor. Men i verkligheten finns de på din Facebook-profil.

Nästan alla som har Instagram, Snapchat, Facebook, Tiktok eller någon annan social media har förmodligen stött på ett nättroll någon gång. De dyker plötsligt upp på din profil och börjar skriva elaka kommentarer/meddelanden. Någon svarar på deras kommentar och någon svarar tillbaka.

Nu har nättrollet fått precis hen vill. Han eller hon har precis lyckats starta en meningslös diskussion.

Nättroll har påhittade namn

Nästan alla nättroll är fejkade konton med ett påhittat namn. Vidare är det inte alltid olika personer som skriver. Det kan vara auto-genererade bottar som är kodade till att lämna en kommentar vid en speciell tid. När botten har gjort sitt går den vidare till nästa profil och ”skriver” en kommentar där. Sedan samma sak igen.

Sedan finns det faktiskt ett ”jobb” där folk jobbar som nättroll. T.e.x i Ryssland fanns det ett företag där varje anställd skulle göra ett (eller flera) konton och skriva kommentarer på stora personers profiler.

100 Skräp-kommentarer

Ifall du någon gång har fått fler än 100 skräp-kommentarer från ett nättroll så kan du med 90% säkerhet veta att det inte är 100 olika personer som skriver skräp på din profil. Tänk dig att det kanske är 10 personer. Låt oss säga att 10 olika personer har gjort 10 konton var. Varje konto lägger en kommentar och det slutar med att (10×10=100) du har 100 skräp-kommentarer.

Vad ska jag göra ifall något nät-troll skriver på min profil?

Ifall ett nät-troll skriver på din profil ska du inte svara eller bry dig alls. Detta är bara personer som inte har något annat att göra än att sprida negativitet på andras nät-profiler. Bry dig inte och se till att rapportera användaren till plattformen.

Om du börjar bry dig eller t.o.m svarar så har nät-trollet fått precis som hen vill. Han eller hon har nu lyckats starta en meningslös diskussion som inte riktigt leder någon vart. Så, rapportera till platt-formen och bara ignorera det.

Sammanfattning

  • Nättroll är inte alltid olika personer, men kan vara det.
  • Det finns företag som betalar folk för att göra konton och göra de som nättroll gör.
  • Ifall ett nättroll skriver på din profil kan du: Rapportera, ta bort eller ignorera. Det är ditt val.

Förra artikeln

Ifall du tyckte om denna artikeln så kanske du vill läsa en till? Eller så kanske inte denna artikel var för dig, läs en helt annat isåfall!

Förra artikeln: Kylan gör dig förkyld! Sant eller falskt?

Populär artikel: Det är farligt att inte dricka vatten

Det finns många program om nättroll på Trolljägarna. Rekommenderas.

Sociala Medier

FaceBook: @realorfakeSWE

Reddit: @RealOrFakeSWE

Twitter: @RealOrFakeSWE

Mejl: info@realorfake.se

Categories:

No responses yet

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *