Pengar på YouTube - Real or fake?

Falskt!

”Skaffa dig ett riktigt jobb!”, ”Man kan inte tjäna pengar på YouTube!”. Det är kommentarer som olika youtubers får. Men hur är det egentligen?

Ifall du trodde att man inte kan tjäna pengar på YouTube så har du långt ifrån rätt. Det finns en hake dock. Ifall man vill tjäna pengar på YouTube måste man lägga ner mycket tid på det.

Ifall du skulle vilja börja med YouTube och ha det som ett jobb måste du lägga ner flera timmar om dagen på det. Du kan inte bara säga ”Nu ska jag tjäna pengar på YouTube!” och låta pengarna rulla in. Så svaret på om detta är real or fake svarar vi Falskt.

Ifall man ska tjäna ens en krona via YouTube så måste man ha 1 000 prenumeranter och 12 000 visnings-timmar. Alltså ifall du har en video på 1 timme så måste 12 000 personer kolla på hela. Sedan måste du ha 1 000 prenumeranter. Då kan du aktivera reklamvideos på dina videos. Då kan du börja tjäna lite pengar.

Hur mycket kan jag tjäna?

Ifall du precis har börjat kommer du inte att tjäna ett öre. Men ifall du lägger mycket tid. Månader och kanske år så kan du börja tjäna en stor summa pengar. Ifall man jämför att jobba på Max och att ha jobbat med YouTube i ett år och att det går bra på båda. Ifall det går riktigt bra för din youtube-kanal så kan du tjäna 20 000-40 000 i månaden av YouTube. (Utan samarbeten, före skatt). Sedan finns det samarbeten som du kan tjäna ca 20-40 tusen per samarbete. Då du kan tjäna ungefär 75kr i timmen hos Max. Det är ungefär 12 000 i månaden.

En av de största på youtube är ”PewDiePie”, Felix. Som hade 93 miljoner följare år 2018. Det året tjänade han ca 140 miljoner kronor (innan skatt)! 

Är YouTube ett jobb?

Ja! YouTube är ett jobb som betalar olika beroende på hur lång tid du lägger ner. Så lönen är olika från person till person. Sedan kan man inte lyckas på YouTube ifall man gör det bara för pengar. Ifall man gör det för att man tycker att det är roligt så kommer man att lyckas.

Hur lyckas jag på YouTube?

Det finns ingen skriven handbok på hur man lyckas på YouTube. Men det finns vissa tipps. Några tipps är:

 • Gör det för att du tycker att det är roligt, ifall du inte tycker det så kommer du aldrig att lyckas med YouTube.
 • Ladda upp mest och gör bäst videos! Ifall du ska lyckas måste du vara bäst och göra mest!
 • Gör videos som folk gillar. Forska runt litegrann och kolla vad de populäraste videorna är. Men du ska fortfarande göra liknande videos som resten. T.e.x inte göra en vlogg i första videon och sedan gör du en spel-video. Då kommer följarna känna att du ”lurar” dem.

Det är några tipps. Ifall du ska börja med YouTube så lycka till och ha så roligt!

Sammanfattning

 • Man kan tjäna pengar på YouTube.
 • Ifall du ska börja med YouTube så kommer det kräva mycket av din tid.
 • YouTube är ett seriöst jobb för väldigt många.
 • Du kan inte bli miljonär över en natt via YouTube, det krävs enormt mycket tid för att ens tjäna din första slant!

Förra artikeln

Ifall du tyckte om denna artikeln så kanske du vill läsa en till? Eller så kanske inte denna artikel var för dig, läs en helt annat isåfall!

Förra artikeln: Ägget kom före hönan – Sant eller falskt?

Sociala Medier

FaceBook: @realorfakeSWE

Reddit: @RealOrFakeSWE

Twitter: @RealOrFakeSWE

Mejl: info@realorfake.se

Categories:

No responses yet

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *