Gapande lejon - Real or fake? Falskt!

Lejon är faktiskt inte det farligaste djuret som finns i världen. Även fast lejonets dödsfall på ett år ligger på 50-250 så är inte lejonet det farligaste djuret. Så på frågan om detta är real or fake svarar vi falskt.

Det farligaste djuret är sjukdomsspridande insekter. Som t.e.x stickmyggan. År 2015 spreds malariparasiten med stickmyggor. 212 miljoner människor blev sjuka av malariparasiten. Varav 429 000 dog.

”Tur att vi varken har lejon eller malaria-myggor här i Sverige” Maria Sjöberg

Sjukdomsspridande insekter har minst 500 000 dödsfall om året. Blodsugande insekter är också ett stort problem i Afrika. T.e.x tsetse-flugan som sprider Afrikansk ”sömnsjuka” som också kallas för trypanosomiasis. Sömnsjukan brukar kunna återkomma i epidemier och i vissa perioder och områden dödat flertalet människor. T.o.m fler människor än vad AIDS har dödat. I dagsläget är sjukdomen på nedgång men det är fullt möjligt att den dödar ca 10 000 människor om året.

Lejonet på plats 8

Enligt varldenshaftigaste.se ”Topp 10 farligaste djur” så är lejon bara på en 8:onde-plats. Då ormen (Kan en orm sluka en ko? Sant eller falskt?) är på en andra-plats med 94 000 till 125 000 dödsfall om året, är det en jämförelse med ”Sjukdomsspridande insekter”. Den har ungefär 5 gånger så många dödsfall.

Ta sjukdomssprindande insekters dödsfall jämfört med lejons dödsfall. Sjukdomsspridande insekter har ca 2000 gånger fler dödsfall om året!

Krokodilen är en av de få djur som ser människan som ett byte. Varje år dödas ungefär 1 000 människor av krokodiler. Saltvattens-krokodilen är den största krokodilen. Nilkrokodilen som är aningen mindre är ansvarig för de större delarna av dödsfallen.

Sammanfattning

  • Lejon är inte det farligaste djuret i världen, men fortfarande väldigt farlig.
  • Det farligaste djuret är Sjukdomsspridande insekter och har ungefär 2000 gånger fler dödsfall om året än lejon.
  • Enligt varldenhaftigaste.se är lejon på 8:onde plats.
  • Lejon har ungefär 250 dödsfall om året!

Förra artikeln

Ifall du tyckte om denna artikeln så kanske du vill läsa en till? Eller så kanske inte denna artikel var för dig, läs en helt annat isåfall!

Förra artikeln: Kan en orm sluka en ko? Sant eller Falskt?

Sociala Medier

FaceBook: @realorfakeSWE

Reddit: @RealOrFakeSWE

Twitter: @RealOrFakeSWE

Mejl: info@realorfake.se

Categories:

No responses yet

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *